Politie keurmerk
Veel denkt men “dat overkomt mij niet”, maar schijn bedriegt. Er zijn per jaar ca. 300.000 inbraken. Om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te kunnen maken zijn er diverse aanpassingen, op ramen en deuren, aan te brengen. Wij hebben al diverse complexen en particulieren voorzien van inbraakwerende aanpassingen volgens PKW (politie keurmerk wonen) Wij kunnen samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn om uw woning zo goed mogelijk inbraakwerend te maken op basis van bouwkundige maatregelen.
Deuren
Bij het inbraakwerend maken van voor-en achterdeuren wordt er vaak een bijzetslot, inbraakwerend deurbeslag en een secustrip aangebracht.
Draairamen
Bij draairamen worden er dievenpennen aan de scharnierzijde aangebracht zodat door het verwijderen van de scharnierpennen het raam niet uit de sponning gehaald kan worden. Aan de sluitzijde worden raamsluitingen met sleutels aangebracht.
Overig
Voor alle overige ramen en deuren, die hierboven niet zijn vernoemd, zijn inbraakwerende producten te verkrijgen.
De certificeringsregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen is een veiligheidsinstrument dat bijdraag aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken. Woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak.
Eisen en maatregelen
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen werkt preventief tegen woninginbraak, overlast, vandalisme en criminaliteit op straat. Hoe? Door eisen te stellen aan het ontwerp van de woonomgeving (wijk en buurt), het wooncomplex en de individuele woning. Het keurmerk stelt ook andere eisen, gericht op voorzieningen (bijvoorbeeld verlichting en begroeiing) of een beheerplan. Door het nemen van bepaalde preventieve maatregelen kunnen bewoners ook veel zelf doen om inbraak te voorkomen. Denk aan de deuren 's nachts op slot doen, zorgvuldig met sleutels omgaan, ramen dichtdoen tijdens het slapen, afspraken met buren maken, etc.
Bestaande bouw en nieuwbouw
Het keurmerk maak onderscheid tussen bestaande bouw en nieuwbouw. Bij nieuwbouw werkt het keurmerk voor de gehele woonomgeving, inclusief maatregelen aan de woning. Voor bestaande bouw richt het keurmerk zich op drie afzonderlijk te certificeren niveaus: woning, wooncomplex en woonomgeving.